En blogg om vad som händer på landet

Mat


skrivet den 10 dec av Admin, klockan:10:13
Det som man känner till om Jämtland rent historiskt är att Jämtland har haft en frånvaro av en överklass vilket kanske också är anledning till att man har kunnat behålla väldigt mycket av det traditionella köket, det vill säga en bonde matkultur. Mycket handlar om mejeriprodukter när vi talar om den jämtländska maten och mycket handlar om bland annat olika ostar. Inte minst mesost och även messmör kommer ursprungligen från Jämtland. Har ni smakat det? Tycker ni om det? Själv tycker jag att både messmör och mesost är helt ok faktiskt. Något som jag däremot har väldigt svårt för är getost då den har en så stark doft. Jag har verkligen provat men jag tycker inte om det. Min pappa däremot är mycket förtjust i det och den jämtländska är naturligtvis favoriten. Men vem vet, jag kanske helt enkelt lär mig att tycka om det en dag.

Kommentarer är stängt