En blogg om vad som händer på landet

Jämtlands egna flagga


skrivet den 18 nov av Admin, klockan:10:37
Detta Jämtland alltid vill de sticka ut och synas. Lite mer märkvärdig än övriga län och landskap. De har även en egen flagga. Blå vit och grön är den med det vita i mitten där det också finns en symbol som jag inte kan se vad det är, men den ska symbolisera en trefältsindelning. Färgerna symboliserar också något var för sig. Den blåa färgen är för Jämtland och den stora blåa himlen över Jämtland. Den vita färgen ska symbolisera de snöklädda vita fjällen och den gröna färgen handlar om de gröna ängarna och skogarna. Denna trefältsindelningen man ser i mitten ska symbolisera de tre delrepublikerna. Jämtland, Härjedalen och Ravund. Varför den finns har jag ingen koll på och har ej heller brytt mig om att forska kring, men den har anor från 1600-talet lyckades jag lära mig. Att ha egna flaggor det är upp till var och en, men jag väljer att bara hålla mig till vår Svenska flagga något jag är väldigt stolt över.

Kommentarer är stängt